“Ongeveer een jaar ben ik nu voorzitter van AC Lierse en vandaag was de grote proef, de organisatie van onze jaarlijkse veldloop op het fort van Kessel. Met een (bijna) volledig nieuw en onervaren bestuur was het een grote uitdaging om alles in goede banen te leiden. Verschillende vergaderingen, extra vergaderingen, tientallen mails en whatsapps later was het dan zo ver. Hadden we niets over het hoofd gezien? Zouden er genoeg helpers zijn? Hadden we alles voorzien in functie van corona? En, vooral, zouden er atleten komen opdagen? Op dat laatste kenden we snel ene antwoord met liefst 624 inschrijvingen. Dat zorgde weer voor nieuwe stress: hadden we wel van alles genoeg, want het aantal inschrijvingen overtrof onze stoutste verwachtingen.

Om een heel lang verhaal (dat begon om 9 uur deze ochtend en eindigde om 18 uur deze avond na alles op nieuw op te ruimen) kan het antwoord alleen zijn: het was geweldig. Na een druilerige start, werd het een mooie middag zowel wat betreft het weer, als de prestaties, als de sfeer en vooral de geweldige vrijwilligers. Te veel mensen om op te noemen hebben hun beste beentje voorgezet: de helpers achter de togen, de bakkers, de mensen aan de inkom, de secretaris die alles in goede banen moest leiden, de man achter de computer, de mensen in de tent, de helpers aan de aankomst, de cadetten die voorloper speelden in de verschillende jeugdwedstrijden, de verslaggevers aan de micro, de mensen aan de prijzentafel, de masters die alles klaar zetten en opruimden, de parkeerwachters en de opruimers. Mezelf moet ik eigenlijk niet vernoemen, want ik had “een vrije rol”, ik moest alleen optreden als er problemen waren en die waren er praktisch niet. Ik heb alleen veel kilometers afgelegd om te vragen of alles goed ging en af en toe wat bonnetjes uit te delen. Ik ben dus moe maar heel tevreden en trots op deze organisatie. En hieruit blijkt dat de grootte van een club niet afhangt van het aantal leden, maar van de inzet die diezelfde leden op een herfstige zondag tonen voor hun club, en op dat gebied kan ik alleen maar zeggen: AC Lierse is een grote club.”

Gino Van Looy

Uitslagen zijn de raadplegen via https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/36199/, foto’s verschijnen weldra op deze website.