Frank Roels: 0 tot 5km

In september en maart start Frank Roels telkens terug van nul.  Een beetje basisconditie is wel een plus punt, maar absoluut geen vereiste. Gedurende 10 weken bouwt hij de trainingen langzaam op naar een afstand van 5 km. Zeer belangrijk hierbij is dat iedereen op zijn eigen tempo loopt en ook het “gezellig samenzijn” is voor Frank zeer belangrijk.

Uiteraard laat Frank deze mensen niet in de steek. Na de start to run blijft hij deze groep begeleiden en zorgt ervoor dat ze “makkelijk” 5 km kunnen lopen. Wanneer de groep er klaar voor is, gaat Frank ook over naar een lichte interval training op dinsdag. Intervaltraining is niet verplicht.

Na een half jaar bij Frank staat de volgende groep te lonken…

Luc Meeus: 5 tot 10km

Lopers die hier aansluiten hebben reeds een basisconditie(een half uur een één stuk kunnen lopen, ongeacht het tempo). Op dinsdag staat er een interval training op het programma. Doel hiervan is om soepel (=gemakkelijk) en sneller te lopen. Op donderdag is er een duurloop voorzien, waarbij niemand van de groep in de steek gelaten wordt.

Hier staat Luc Meeus voor garant.

Zowel trage als snelle lopers kunnen in deze groep terecht. Het sociaal aspect is heel belangrijk voor Luc Meeus. Het vervolg op deze groep is opgesplitst in twee groepen: groep vanaf 8 km en de groep vanaf 10 km.

Chantal Van Mechelen: Vanaf 8km

De lopers in dit team lopen graag rustig (ongeveer 8,5 km/uur).  Ze kiezen ervoor om buiten de atletiekpiste te lopen, zowel op dinsdag als donderdag.

De afstand varieert naargelang de groep en het doel, maar meestal lopen ze tussen de 8 en de 10 km.

Wie reeds enige basisconditie heeft, niet snel is en graag een babbeltje doet kan in deze groep terecht.

An Breugelmans: 10km aan 6:00

Hier kan iedereen terecht die reeds een uur kan lopen.

Er zijn wel een aantal verschillen met de vorige groep. Het basistempo voor een duurloop is in deze groep ongeveer 9,5 km/u en op dinsdag voorziet An ook een intervaltraining (deze intervaltraining sluit aan op de intervaltraining van de groep van Luc Meeus).

Op donderdag wordt er een duurloop voorzien, waarvan de afstand kan verschillen naargelang de groep en het doel.  Gemiddeld bedraagt de afstand 10 km.

Jelle Gerets: Ongeveer 10-14km, aan 5:40

Dit is een zeer gevarieerde groep waar iedereen terecht kan die een goede basis conditie heeft. Deze groep behoort nog tot de recreanten, maar de meeste in deze groep hebben al veel loopervaring.

De intervaltrainingen op dinsdag zijn iets intensiever en langer dan deze van de groep van 10 km. Op donderdag wordt ook hier een duurloop voorzien waarvan de afstand varieert tussen de 10 en 14 km.

Het tempo varieert naargelang de groep, maar ligt gemiddeld rond 10,5 km/u. Voor de snellere lopers voorzien we versnellingen in deze duurloop, zodat iedereen met een voldaan gevoel naar huis kan gaan. Het groepsgevoel is hier ook belangrijk.

In deze groep wordt er ook getrained voor die magische wedstrijd: de marathon. Elk jaar zijn er verschillende gegadigden! Zij krijgen een eigen trainingschema, extra aandacht en bewonderende blikken van de anderen.