Hieronder vind je meer informatie over hoe lid te worden. Heb je nog vragen? Klik hier.

Voor alle informatie rond de samensmelting van AC Lyra en AC Lierse klik hier: https://www.aclierse.be/samensmelting-ac-lierse-en-ac-lyra/

Onderstaande informatie is geldig vanaf het atletiekseizoen 2022-2023 en dus voor AV Lyra Lierse.

Elke dinsdag- en donderdagavond kan je deelnemen aan onze gezamenlijke trainingen op de piste “Netestadion” te Lier. Dit van 19u tot 20.30u. Voor Kangoeroes en Benjamins is dit op dinsdag en vrijdag. Je mag gerust enkele weken proeftrainen alvorens aan te sluiten. Op de training kan men terecht voor bijkomende info over lid worden, onze trainingen en wedstrijden. Stuur gerust een bericht via onze contactpagina op de website of via facebook voor vragen.

Tot wanneer zijn de aansluitingen geldig ?

Het atletiekseizoen loopt van 1 november tot 31 oktober het volgende jaar. Dus de aansluitingskaart dewelke je tekent is geldig tot 31 oktober. We vragen wel om in oktober al te schrijven zodat de wedstrijdnummers tijdig aangevraagd kunnen worden voor de start van het crossseizoen. Men kan ook op elk moment van het jaar aansluiten indien gewenst, informeer hiervoor bij het bestuur.

Het winterseizoen loopt van 1 november tot 31 maart, hier overheersen de cross- en indoorwedstrijden. Het zomerseizoen loopt van 1 april tot 31 oktober, hier overheersen de pistewedstrijden.

Hoe kan men aansluiten ?

Inschrijven gebeurd door het online inschrijfformulier in te vullen voor 15/10/2022 of voor nieuwe atleten die in de loop van het jaar inschrijven, zo snel mogelijk na de derde proeftraining.

De link naar het digitale inschrijfformulier betreft Aanvraag vergunning AV Lyra-Lierse (https://shorturl.at/sJN5).

Na de administratieve verwerking hiervan, verkrijgen zij een betalingsuitnodiging om het lidgeld voor het lidmaatschap bij de vereniging in orde te brengen. Bij voorkeur wordt er aangemeld tegen eind september zodat alles administratief kan voorbereid worden door het secretariaat en de leden op 16 oktober bij AV Lyra-Lierse aangesloten kunnen worden.

We vragen dat je het lidgeld zo snel mogelijk stort en dit uiterlijk de week na ontvangst van betalingsuitnodiging. Vergeet zeker niet om de gestructureerde mededeling in te vullen bij je overschrijving. Als alle formaliteiten zijn vervuld, ontvang je een borstnummer van de Federatie. Dit krijg je tijdens de training.

Waar zijn we verzekerd ?

Alle personen die in het bezit zijn van een wedstrijdnummer zijn verzekerd bij de Vlaamse Atletiekliga. Indien er zich iets voordoet, moet men dit onmiddellijk aan het bestuur melden. Zodat die het nodige kunnen doen. Het formulier dat door de dokter moet ingevuld worden is te verkrijgen bij het bestuur.

Wat kost een lidmaatschap bij AV Lyra Lierse ?

Basislidgeld

Type atleetBedrag
Basislidmaatschap (1e gezinslid)€ 160
Basislidmaatschap (2e gezinslid)€ 150
Basislidmaatschap (3e gezinslid)€ 140
Kangoeroes (2017+2016 – minstens 5 jaar)€ 140
Jogger (18+ en lopend bij jogbegeleider)€ 80
G-atleet€ 80

Kortingen

Type kortingKortingToepassing bij de jeugd (KAN-MIN)Toepassing v. cadet
Basislidmaatschap             Zilveren clubhart€ 4025-34 punten bij de sterrenslag of 8-11 meetingsbij 10-14 meetings + hulpbijdragen
Basislidmaatschap             Gouden clubhart€ 70≥ 35 punten bij de sterrenslag of   ≥ 12 meetingsbij ≥ 15 meetings + hulpbijdragen
Korting UIT-pas           kansentarief basis€ 30Zie hiertoe de voorwaarden zoals vermeld op https://www.uitpaslier.be/inhoud/uitpas-met-kansentarief. Bemerk hierbij dat het merendeel van de UIT-pas houders geen hebben recht op een korting/verlaagd tarief. De UIT-passen met kansentarief herken je aan het voorlaatste cijfer welke een 1 (één) betreft.
Korting UIT-pas           kansentarief jogger/g-atleet€ 20

Het te betalen bedrag wordt automatisch berekend door het clubsecretariaat. Indien je meent dat het meegedeelde bedrag toch niet correct is, mag je hiervoor steeds een mailtje sturen (ken.follens@aclyra.com).

Tot welke categorie behoor ik ?

De categorieën worden bij de VAL ingedeeld per geboortejaar.