In den beginne…

De absolute atletiekpionier van onze stad Lier, Jos Vercammen stichtte in 1954 op vraag van Dr. Bouwens, voetbalvoorzitter van de Koninklijke Lierse Sportkring, een atletiekafdeling. A.C. Lierse was geboren.

Oorspronkelijk verging het onze club minder heilzaam, mits een eigen sintelbaan niet voorhanden lag en er van degelijk materiaal ook geen sprake was.

Een eigen piste!

Een volledige ommekeer kwam er wanneer in 1972 door senator Herman Vanderpoorten een eigen A.C. Lierse piste werd ingehuldigd in het jeugdcentrum van de Koninklijke Lierse S.K. te Kessel. Een grote toevloed van atleten werd zo bewerkstelligd.

Onder de stichters van de club bevonden zich Jos Vercammen als voorzitter, apotheker Gerard Heylemans als secretaris en Achiel Van Hoof als ondervoorzitter.

Deze laatste is nog steeds actief in onze club.

Doorheen de jaren verwierf de club veel naam en faam met zijn atleten en organisaties zowel op Provinciaal, Vlaams als Nationaal vlak, zodat in 1998 een nieuwe mijlpaal in onze clubgeschiedenis kon geschreven worden.

Verhuis naar Lier

In Augustus werd het Netestadion geopend. Onder bezieling van burgemeester Marleen Vanderpoorten werd een volledig uitgerust sportterein tot stand gebracht dat in 2004 nog een cafetaria heeft bijgekregen met kleedkamers uitgerust. Enkel de tribune staat nu nog op het verlanglijstje.

Naderhand werd de voorzitter en oprichter van onze club door nieuwe en frisse ideeën vervangen en opgevolgd door Raymond Tibax.

Hij zorgt er met zijn bestuursleden tot nu voor dat onze club tot op heden draaiende blijft.

Sinds oktober 2004 heeft onze club de prestigieuze titel ” Koninklijk ” verdient. Dit omdat A.C. Lierse al 50 jaar in de atletiekwereld vertoeft.

Op deze titel is K. Lierse A.C. heel fier en natuurlijk hopen we er nog minstens evenveel jaren bij te doen.

Een club voor iedereen

In onze club heerst er een stevige band van kameraadschap tussen atletenen trainers welke zich vooral uit in de interclubs en allerhande organistaties. Naast de thuiskern van Lier zorgt de kern van Schilde voor een ruim aantal atleten.

Bij K. Lierse A.C. is iedereen welkom en is er voor iedereen een plekje.