• AAS-criterium Lier Finale

  Op 17 september 2022 vindt de finale van het AAS-criterium plaats op de piste in Lier (Netestadion). De eerste proeven starten om 13u, om af te ronden om 17u. Gelieve dus ruim op voorhand aanwezig te zijn zodat het schema aangehouden kan worden.

  Inschrijven (vooraf, verplicht) en het volledige tijdschema raadplegen kan hier: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/37582/

  Wij zorgen voor de nodige drank en versnaperingen.

  Praktisch

  Het inschrijvingsgeld bedraagt 4 euro, ongeacht het aantal nummers waaraan je deelneemt en is gratis voor leden.

  Publiek is van harte welkom. De inkom voor hen is gratis.

  Parkeren

  Gelieve zoveel mogelijk met de fiets naar de meeting te komen, parkeren kan dan vlakbij de ingang. Met de wagen kan er geparkeerd worden op een gedeelte van de parking De Mol ofwel aan de ring van Lier, beide op wandelafstand van de piste.

 • BvV Cad/Sch 2022

  Cadetten en Scholieren, bedankt voor jullie prestaties en inzet op de Beker van Vlaanderen! ☺️ Hier kunnen jullie de foto’s herbekijken: https://photos.google.com/share/AF1QipP_TfCi9w3HX5i0qYPPBlpW1smIUKrSzIdPRsKuBUqJQ-NS62Ea8IjsHff-claa2A?pli=1&key=U2FFYkxQVmdIQ3JHbTV5Z0RNYjRVRnBtWGZ4UnJn

 • AAS-Meeting 28 mei te Schilde
  • Het uurschema vinden jullie hier.
  • Voor KAN / BEN is het aanvangsuur 12u
  • Voor PUP/MIN is het aanvangsuur 14

 • Stem op Sterre Dieltjens als jongere van het jaar

  Op 11 maart viert de stad Lier zijn sportlaureaten tijdens de nacht van de sport. Hierbij wordt ook een jongere van het jaar verkozen. 20% van de stemmen wordt gegeven door het publiek, u dus.

  Sterre werd Vlaams Kampioen op de 800m bij de kadetten en veroverde ook mee het provinciaal goud bij de 4×400m (seniors). Voor ons verdient hij het dus om als jongere van het jaar verkozen te worden. Stemmen jullie mee? Dat kan onderaan deze pagina https://sporten.uitinlier.be/node/376?fbclid=IwAR3hcxh7wssGHx-GmDS4ST2TyrwxIv40LU1f2ybCXUVvjEzw7KZqkJcIsRk.

  Om de kandidatuur van Sterre te ondersteunen maakte Robbert Heylen een tof filmpje: https://youtu.be/c-f8XFPx8L0. Zeker de moeite om eens te bekijken en meteen een blik achter de schermen op onze training.

 • Planning zomerwedstrijden 2022

  Noteer deze door onze club georganiseerde wedstrijden in jullie agenda voor het komende zomerseizoen:

  AAS-criterium in Schilde op 28 mei 2022 voor kangoeroes tot miniemen

  Dirk De Bussermeeting op 26 juni 2022 in Lier met open meeting vanaf cadetten en open PK Steeple

  AAS criterium finale in Lier op 17 september 2022 voor pupillen tot cadetten

  Halve marathon van Nijlen (5, 10km en ½ marathon) in Nijlen op 5 juni 2022

 • Start 2 Run vanaf 8 maart

  Vanaf 8 maart kan je opnieuw aansluiten voor een nieuwe reeks van start 2 run! Een reeks duurt 10 weken, waarin je in groep opbouwt van 0 naar 5km of van 5 naar 10km. Elke groep krijgt professionele begeleiding, de gezellige sfeer krijg je er sowieso bij! Voor meer informatie kan je terecht bij An Breugelmans (0494/63.91.30 of an.lierse@outlook.be). * klik op de titel van dit bericht om de flyer met alle info te zien *

 • Schrijf je in voor de Atletiekkampen van 2022

  *Klik op de titel om de flyer te zien*

  Meer info via https://atletiekkamplier.be/

 • Tevreden terugblik van onze voorzitter op Pallieterveldloop

  “Ongeveer een jaar ben ik nu voorzitter van AC Lierse en vandaag was de grote proef, de organisatie van onze jaarlijkse veldloop op het fort van Kessel. Met een (bijna) volledig nieuw en onervaren bestuur was het een grote uitdaging om alles in goede banen te leiden. Verschillende vergaderingen, extra vergaderingen, tientallen mails en whatsapps later was het dan zo ver. Hadden we niets over het hoofd gezien? Zouden er genoeg helpers zijn? Hadden we alles voorzien in functie van corona? En, vooral, zouden er atleten komen opdagen? Op dat laatste kenden we snel ene antwoord met liefst 624 inschrijvingen. Dat zorgde weer voor nieuwe stress: hadden we wel van alles genoeg, want het aantal inschrijvingen overtrof onze stoutste verwachtingen.

  Om een heel lang verhaal (dat begon om 9 uur deze ochtend en eindigde om 18 uur deze avond na alles op nieuw op te ruimen) kan het antwoord alleen zijn: het was geweldig. Na een druilerige start, werd het een mooie middag zowel wat betreft het weer, als de prestaties, als de sfeer en vooral de geweldige vrijwilligers. Te veel mensen om op te noemen hebben hun beste beentje voorgezet: de helpers achter de togen, de bakkers, de mensen aan de inkom, de secretaris die alles in goede banen moest leiden, de man achter de computer, de mensen in de tent, de helpers aan de aankomst, de cadetten die voorloper speelden in de verschillende jeugdwedstrijden, de verslaggevers aan de micro, de mensen aan de prijzentafel, de masters die alles klaar zetten en opruimden, de parkeerwachters en de opruimers. Mezelf moet ik eigenlijk niet vernoemen, want ik had “een vrije rol”, ik moest alleen optreden als er problemen waren en die waren er praktisch niet. Ik heb alleen veel kilometers afgelegd om te vragen of alles goed ging en af en toe wat bonnetjes uit te delen. Ik ben dus moe maar heel tevreden en trots op deze organisatie. En hieruit blijkt dat de grootte van een club niet afhangt van het aantal leden, maar van de inzet die diezelfde leden op een herfstige zondag tonen voor hun club, en op dat gebied kan ik alleen maar zeggen: AC Lierse is een grote club.”

  Gino Van Looy

  Uitslagen zijn de raadplegen via https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/36199/, foto’s verschijnen weldra op deze website.

 • Schrijf je in voor de Pallieterveldloop

  Op 21 november is het eindelijk weer zover! We kunnen weer crossen aan het leuke decor van het Fort van Kessel. De inschrijvingen zijn open via https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/36199/

  Meer informatie over de cross vind je via https://www.aclierse.be/pallieterveldloop-2/

  We hopen jullie allemaal talrijk te verwelkomen. Tot dan!

 • Start nieuw atletiekjaar

  Het nieuwe atletiekjaar start op 1 november en staat dus alweer voor de deur. Tijd dus om je lidmaatschap te vernieuwen of het moment bij uitstek om je aan te sluiten bij onze club!

  Alle informatie over het lidmaatschap vinden jullie in de menubalk bij ‘ledeninfo’ (klik op ‘lid worden’). https://www.aclierse.be/onze-club/lid-worden/

  Aan de huidige leden vragen we om dit lidmaatschap zo snel mogelijk te verlengen zodat de VAL-nummers tijdig aangevraagd kunnen worden voor de start van het crossseizoen. Hiervoor heeft iedereen een e-mail gekregen waarin een inschrijvingslink staat (indien niet, stuur gerust een bericht naar redactie@aclierse.be).

  Geïnteresseerden die mogelijk willen aansluiten mogen vrijblijvend enkele trainingen komen proberen alvorens aan te sluiten.

  Alvast bedankt,

  Clubbestuur AC Lierse