• Schrijf je in voor de Pallieterveldloop

  Op 21 november is het eindelijk weer zover! We kunnen weer crossen aan het leuke decor van het Fort van Kessel. De inschrijvingen zijn open via https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/36199/

  Meer informatie over de cross vind je via https://www.aclierse.be/pallieterveldloop-2/

  We hopen jullie allemaal talrijk te verwelkomen. Tot dan!

 • Start nieuw atletiekjaar

  Het nieuwe atletiekjaar start op 1 november en staat dus alweer voor de deur. Tijd dus om je lidmaatschap te vernieuwen of het moment bij uitstek om je aan te sluiten bij onze club!

  Alle informatie over het lidmaatschap vinden jullie in de menubalk bij ‘ledeninfo’.

  Aan de huidige leden vragen we om dit lidmaatschap zo snel mogelijk te verlengen zodat de VAL-nummers tijdig aangevraagd kunnen worden voor de start van het crossseizoen. Hiervoor heeft iedereen een e-mail gekregen waarin een inschrijvingslink staat (indien niet, stuur gerust een bericht naar redactie@aclierse.be).

  Geïnteresseerden die mogelijk willen aansluiten mogen vrijblijvend enkele trainingen komen proberen alvorens aan te sluiten.

  Alvast bedankt,

  Clubbestuur AC Lierse

 • Save the date: 21 november Pallieterveldloop

  meer info via: https://www.aclierse.be/pallieterveldloop-2/

 • Kempen Kitch Run editie 2021

  Op 30 september organiseren we weer de plezantste, luidste, onnozelste en vooral marginaalste loop door het centrum van Lier: De Kempen Kitch Run editie 2021. We rennen verkleed door de straten van Lier, opgezweept met muziek, onder leiding van onze ervaren trainers om dan even een drankstop in te lassen waarna we terugkeren naar ons thuisfront, om daar bij luide faute muziek aan de foodtruck plezier te beleven in groep. Het orgelpunt na een jaar trainen, inspannen om nieuwe persoonlijke overwinningen te vieren en met de nodige trots te verkondigen!

  Inschrijving is verplicht via het formulier dat via email is uitgestuurd – uitsluitend voor leden van K Lierse AC.

  Indien U die email niet heeft ontvangen – laat dit even weten aan ict@aclierse.be zodat we uw gegevens kunnen aanpassen!

 • Start 2 RUN vanaf 21/9

  Vanaf 21 september kan je opnieuw aansluiten voor onze start 2 run! Bij ons leer je een 5 of 10km lopen onder persoonlijke en professionele begeleiding. Dit gedurende 10 weken, in een gezellige groep met allemaal hetzelfde doel.

  Verschillende lopers haalden zo hun diploma en lopen nu, na maanden of jaren nog steeds bij onze club en dat met alle plezier. Iedereen, ongeacht doelstelling of type loper vind aansluiting bij een groepje, wat leuk en motiverend werkt. Kinderen sluiten soms aan bij onze jeugdtrainingen waardoor timemanagement ook geen probleem meer is.

  Zo veel meer dan alleen wat joggen! Steeds welkom bij onze club. Hopelijk tot dan.

  Voor meer informatie kan je terecht bij An Breugelmans (0494/63.91.30 of an.lierse@outlook.be).

 • Welkom op onze open trainingsdagen 14 en 16 september 2021

  September is de maand van de sportclub. Wij willen ook ons steentje bijdragen en openen daarom onze deuren voor geïnteresseerde sporters.

  Op dinsdag 14 en donderdag 16 september kan je bij ons vrijblijvend komen proeftrainen op onze open trainingsdagen.

  Iedereen, ongeacht niveau of leeftijd is welkom. We starten om 19u. Nog vragen of wil je graag verwittigen dat je komt (niet verplicht), mag via lier@val.be.

  Vertel/deel gerust verder! Tot dan!

 • AAS criterium 24 juli 2021 ’s-Gravenwezel

  De eerste meeting van het AAS Criterium kondigt zich aan en ook dit keer wordt deze georganiseerd door onze zusterclub Schilde Atletiekclub vzw. Op 24 juli wordt er gestreden op de SAC terreinen in ’s-Gravenwezel. De eerste proeven starten om 12u. Wij hopen alvast op mooi weer en voor de sfeer zorgt u zelf 🙂 !

  Meer info op https://atletiekschilde.be/wedstrijden.html

 • De Yellow-Black Meeting was een succes!

  Omdat het AAS-criterium – Pup/Min op 23 mei niet mocht doorgaan vonden we een alternatief voor eigen leden. Na al die tijd eindelijk nog eens een competitie, die mocht niet anders heten dan de enige echte Yellow-Black meeting . Met 45 deelnemers vonden we dit een echt succes. Alle categorieën waren goed vertegenwoordigd en konden het eens tegen elkaar opnemen, wat soms tot verrassende resultaten leidde. De uitslagen zijn hier https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/35549/ te raadplegen.

  Voor ons als (nagenoeg) kersvers bestuur werd het een vuurdoop, maar we konden op het einde van de dag moe maar tevreden (van het organiseren én het zelf deelnemen) huiswaarts keren. Hierbij willen we ook iedereen die mee heeft geholpen om alles in goede banen te leiden bedanken.  Nagenieten bij de foto’s kan je hier: https://aclierse.be/activiteiten/fotos/

 • Info Memorial Dirk de Busser + Open meeting Steeple 19 juni

  Praktisch

  Het PCA heeft het PK Steeple afgelast, in de plaats daarvan zal dit doorgaan als een open meeting.

  De meeting start om 17u. Het inschrijvingsgeld bedraagt 2 euro per nummer en is gratis voor leden.

  De inschrijvingen gebeuren via www.atletiek.nu. Leden kunnen vanaf 7 juni inschrijven, niet-leden kunnen dit vanaf woensdagavond 9 juni tot vrijdagavond 18 juni.

  Publiek is slechts beperkt tot 1 toeschouwer per atleet. De inkom bedraagt voor hen 3 euro. Er zal ook drankgelegenheid worden voorzien.

  Programma

  17u: 100m (JSM v, JSM m, cad v, sch v, cad m, sch m) + kogel SEN m + discus JSM v

  17u45: 800m (JSM v, cad v, sch v + cad m + sch m) + ver cad v

  18u15: kogel cad m + discus sch m

  18u30: 1500m (JSM m) + ver sch v

  19u15: 200m (JSM v, JSM m, cad v, cad m, sch v, sch m) + ver JSM v

  19u30: Kogel JSM v + discus SEN m

  20u: 1500ST – cad v, cad m + ver JSM m

  20u30: 2000ST – sch v, W50, sch m, M60

  21u15: 3000ST – JSM v, JSM m

  Parkeren

  Het vaccinatiecentrum De Mol draait op volle toeren. Dit zal impact hebben op de parkeergelegenheid in de buurt. Gelieve zoveel mogelijk met de fiets naar de meeting te komen, parkeren kan dan vlakbij de ingang. Met de wagen kan er geparkeerd worden op een gedeelte van de parking De Mol ofwel aan de ring van Lier, beide op wandelafstand van de piste.

  Geldprijzen

  Zoals elk jaar zijn er ook geldprijzen voorzien.

  100m: cad m / sch m / cad v / sch v / JSM m / JSM v

  800m: cad m / sch m / cad v / sch v / JSM v

  1500: JMS m

  Kogel: sen m

  Discus: JSM v

  Voor JSM is dit 30-20-10 euro en voor cad/sch 15-10-5 euro.

 • Erevoorzitter Raymond Tibax overleden

  Op 10 mei vernamen we het overlijden van onze erevoorzitter Raymond Tibax. Raymond werd 83 jaar en was 54 jaar voorzitter van onze club. Iedereen kende Raymond, hij was op elke training trouw aanwezig. Met een koffie in de hoek van de kantine, volgde hij alle reilen en zeilen op de club van nabij op. Hij kende elke atleet en wist vaak ook welke prestaties er werden geleverd, je moet het maar doen zonder smartphone of laptop. Tot voor kort was hij ook aanwezig bij talrijke veldlopen, interclubs en meetings. Dikwijls was hij wel te vinden voor een praatje, (gevat) grapje of kwam je hem tegen op de fiets. Eind vorig jaar had hij een waardige opvolger gevonden en nam hij afscheid als voorzitter, maar hij bleef zijn club trouw volgen. Raymond zal zeker gemist worden bij onze club.