• AAS criterium 24 juli 2021 ’s-Gravenwezel

  De eerste meeting van het AAS Criterium kondigt zich aan en ook dit keer wordt deze georganiseerd door onze zusterclub Schilde Atletiekclub vzw. Op 24 juli wordt er gestreden op de SAC terreinen in ’s-Gravenwezel. De eerste proeven starten om 12u. Wij hopen alvast op mooi weer en voor de sfeer zorgt u zelf 🙂 !

  Meer info op https://atletiekschilde.be/wedstrijden.html

 • De Yellow-Black Meeting was een succes!

  Omdat het AAS-criterium – Pup/Min op 23 mei niet mocht doorgaan vonden we een alternatief voor eigen leden. Na al die tijd eindelijk nog eens een competitie, die mocht niet anders heten dan de enige echte Yellow-Black meeting . Met 45 deelnemers vonden we dit een echt succes. Alle categorieën waren goed vertegenwoordigd en konden het eens tegen elkaar opnemen, wat soms tot verrassende resultaten leidde. De uitslagen zijn hier https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/35549/ te raadplegen.

  Voor ons als (nagenoeg) kersvers bestuur werd het een vuurdoop, maar we konden op het einde van de dag moe maar tevreden (van het organiseren én het zelf deelnemen) huiswaarts keren. Hierbij willen we ook iedereen die mee heeft geholpen om alles in goede banen te leiden bedanken.  Nagenieten bij de foto’s kan je hier: https://aclierse.be/activiteiten/fotos/

 • Info Memorial Dirk de Busser + Open meeting Steeple 19 juni

  Praktisch

  Het PCA heeft het PK Steeple afgelast, in de plaats daarvan zal dit doorgaan als een open meeting.

  De meeting start om 17u. Het inschrijvingsgeld bedraagt 2 euro per nummer en is gratis voor leden.

  De inschrijvingen gebeuren via www.atletiek.nu. Leden kunnen vanaf 7 juni inschrijven, niet-leden kunnen dit vanaf woensdagavond 9 juni tot vrijdagavond 18 juni.

  Publiek is slechts beperkt tot 1 toeschouwer per atleet. De inkom bedraagt voor hen 3 euro. Er zal ook drankgelegenheid worden voorzien.

  Programma

  17u: 100m (JSM v, JSM m, cad v, sch v, cad m, sch m) + kogel SEN m + discus JSM v

  17u45: 800m (JSM v, cad v, sch v + cad m + sch m) + ver cad v

  18u15: kogel cad m + discus sch m

  18u30: 1500m (JSM m) + ver sch v

  19u15: 200m (JSM v, JSM m, cad v, cad m, sch v, sch m) + ver JSM v

  19u30: Kogel JSM v + discus SEN m

  20u: 1500ST – cad v, cad m + ver JSM m

  20u30: 2000ST – sch v, W50, sch m, M60

  21u15: 3000ST – JSM v, JSM m

  Parkeren

  Het vaccinatiecentrum De Mol draait op volle toeren. Dit zal impact hebben op de parkeergelegenheid in de buurt. Gelieve zoveel mogelijk met de fiets naar de meeting te komen, parkeren kan dan vlakbij de ingang. Met de wagen kan er geparkeerd worden op een gedeelte van de parking De Mol ofwel aan de ring van Lier, beide op wandelafstand van de piste.

  Geldprijzen

  Zoals elk jaar zijn er ook geldprijzen voorzien.

  100m: cad m / sch m / cad v / sch v / JSM m / JSM v

  800m: cad m / sch m / cad v / sch v / JSM v

  1500: JMS m

  Kogel: sen m

  Discus: JSM v

  Voor JSM is dit 30-20-10 euro en voor cad/sch 15-10-5 euro.

 • Erevoorzitter Raymond Tibax overleden

  Op 10 mei vernamen we het overlijden van onze erevoorzitter Raymond Tibax. Raymond werd 83 jaar en was 54 jaar voorzitter van onze club. Iedereen kende Raymond, hij was op elke training trouw aanwezig. Met een koffie in de hoek van de kantine, volgde hij alle reilen en zeilen op de club van nabij op. Hij kende elke atleet en wist vaak ook welke prestaties er werden geleverd, je moet het maar doen zonder smartphone of laptop. Tot voor kort was hij ook aanwezig bij talrijke veldlopen, interclubs en meetings. Dikwijls was hij wel te vinden voor een praatje, (gevat) grapje of kwam je hem tegen op de fiets. Eind vorig jaar had hij een waardige opvolger gevonden en nam hij afscheid als voorzitter, maar hij bleef zijn club trouw volgen. Raymond zal zeker gemist worden bij onze club. 

 • Halve Marathon en Joggings Nijlen 2021 afgelast

  Halve Marathon en Joggings Nijlen zal dit jaar spijtig genoeg niet doorgaan.

  Nijlense Atletiekvrienden hebben nog geprobeerd om een andere datum te vinden, doch er zijn teveel praktische problemen.

  Nieuwe datum : zondag 5 juni 2022

 • AAS-criterium – Pup/Min afgelast

  Tot onze grote spijt moeten wij het AAS-criterium – Pup/Min op 23 mei annuleren. Dit vanwege de grote onzekerheid rond de laatste ontwikkelingen (je weet wel, COVID-19) en het lage aantal personen dat tegelijkertijd zou toegelaten worden tot het (wedstrijd)terrein. Dat maakt het praktisch onmogelijk om deze wedstrijd op een goede manier te laten doorgaan.

 • Save the date wedstrijden zomer 2021

  Het is soms moeilijk te geloven, maar op een bepaald moment zullen er weer wedstrijden doorgaan. We kijken er erg naar uit! AC Lierse neemt er traditiegetrouw enkele voor zijn rekening. Dit zal een AAS Meeting zijn, op 23 mei 2021 waar Kangoeroes tot Miniemen kunnen deelnemen. Op 19 juni is er de jaarlijkse Memorial Dirk De Busser, dit keer gecombineerd met het PK Steeple. Hier kunnen Cadetten tot Masters aan deelnemen.
  Met corona weet je nooit maar we gaan ervan uit dat deze kunnen doorgaan, dus we vragen om deze twee data alvast in jullie agenda aan te stippen. Niet alleen hopen we op veel enthousiaste atleten van onze club, maar we hebben ook vrijwilligers nodig die een handje willen toesteken om alles in goede banen te leiden. Hierover later meer.

 • AC Lierse in tijde van corona
  We hebben moeten graven tot in de catacomben van de club om de juiste gegevens te pakken te krijgen, maar het is ons gelukt: de website is terug online. We hebben ook onze lessen geleerd uit deze ervaring, die ons wapenen tegen de toekomst. Voor alle +13 jarigen (en dus ook volwassen atleten) die op de piste komt trainen willen we hen nogmaals vragen om het nodige formulier in te vullen, betreffende de registratie van het gebruik van de piste. Je kan het formulier vinden via deze link. Het bestuur is niet verantwoordelijk voor inbreuken die hierop vastgesteld worden door ambtenaren in functie, en de lasten ervan beperken zich tot de atleet in kwestie. De geldende COVID-maatregelen zijn beschikbaar op deze pagina, maar de laatste wijzigingen zijn hier nog niet in opgenomen. Ook voor de -13 jarigen hebben onze trainers nogmaals gevraagd om tijdig de deelname van de atleet door te geven via luc.bax@skynet.be, zodoende we iedereen kunnen inlichten in geval van een besmetting, moest dit nodig zijn. We zijn bewust van het feit dat het eens vergeten kan worden, en daarom voorzien we ook deze geheugensteun.
 • Pallietercross geannuleerd

  Door de coronavoorschriften van de Vlaamse atletiekliga, en de recentste evolutie van de pandemie, is het organiseren van de jaarlijkse Pallietercross een onmogelijke opdracht gebleken.

  Met spijt in het hart werd deze cross dan ook geannuleerd voor 2020.

 • Jawel, er begint een Start-to-Run deze maand!

  Op 22 september beginnen we er weer aan! Voel je de drang om iets aan de conditie (of anders de Corona kilootjes) te doen?

  Onze Frank heeft al honderden Start-to-Runners naar de 5km geholpen. En als je al 5 km kan lopen, dan staat Luc klaar om je na 10 weken 10 km te laten lopen.

  Wanneer: van 22/09 elke dinsdag en donderdag om 19u Waar: Het Netestadion – Atletiekpiste Lier Hoeveel: inschrijvingsgeld bedraagt 20€ (incl. verzekering) Hoe: Bel (0494 63 91 30) of mail (an.lierse@outlook.be) An Breugelmans voor inschrijving

  Onze Start-to-Run vindt plaats met respect voor de geldende Corona maatregelen.