• Kerstnatuurloop t.v.v. ‘t Hofke op 17 december!

  Steun onze actie en doe mee aan de natuurloop op 17 december ten voordele van vzw ’t HOFKE (Mivas), een vereniging uit Lier die minderbedeelden voorziet van goedkope maaltijden en voedselpaketten!

  Meer info op https://dewarmsteweek.be/acties/kerstnatuurloop-in-teken-van-warmste-week-tvv-t-hofke-vzw-uit-lier

  Praktische info via https://natuurlopenvanlier.be/

 • Info 20e Natuurlopen
 • Info Pallieterveldloop

  Alle informatie over de Pallieterveldloop van 2022 kan je hier vinden https://www.aclierse.be/pallieterveldloop-2/

  https://www.aclierse.be/pallieterveldloop-2/

 • Oefenveldloop AV Lyra-Lierse op vrijdag 21 oktober

  VRIJDAG 21 oktober 2022 om 18.30 uur

  Waar: ‘NETESTADION’, Aarschotsesteenweg te LIER

  Deelname: GRATIS – Inkom: GRATIS

  Nu vrijdag staat de eerste gezamenlijke cluborganisatie van onze nieuwe vereniging AV Lyra-Lierse op het programma. We pakken uit met een oefenveldloop op en rond onze piste, waar iedereen eens kan proeven en kennismaken met een veldloop.

  We hebben onderstaand parcours uitgetekend met aangepaste afstanden voor klein en groot en de atleten zullen per geboortejaar lopen. Voor kangoeroes en benjamins gedeeltelijk onder begeleiding, net zoals bij de ‘echte’ veldlopen.

  We dringen wel aan op goed op tijd aanwezig te zijn, liefst al vanaf 18.15 uur zodat we tijdig kunnen starten. De jongste categorieën zullen misschien iets vroeger gedaan hebben, maar je kan steeds terecht in de kantine voor een hotdog of een versnapering/drankje. Zo steun je ook onze vereniging bij deze organisatie die volledig GRATIS wordt aangeboden (inkom en deelname).

  IEDEREEN krijgt aan de aankomst een beloning in de vorm van een medaille of iets anders… De eerste 3 vanaf pupil komen op het podium per geboortejaar, net zoals in de normale veldlopen.

  Binnenkort start het veldloopseizoen 2022-2023 en we hopen IEDEREEN ook te mogen begroeten op onze veldloop in Kessel op zondag 20-11, graag noteren in jullie agenda’s !!! BE THERE !!!

 • Aankoop nieuwe wedstrijdkledij – verplicht bij deelname aan wedstrijden vanaf heden

  Omdat we vanaf 15-10 onder de nieuwe naam ‘AV Lyra – Lierse’ in competitie uitkomen, hebben we ook een nieuwe outfit laten ontwerpen. Vanaf pupil ben je dan ook verplicht om deze nieuwe wedstrijdkleding te dragen bij deelname aan een wedstrijd (vanaf heden). Kangoeroes en benjamins mogen het T-shirt dragen.
  We vragen jullie om als je van plan bent aan wedstrijden mee te doen deze kleding (alvast) aan te kopen in de maand oktober zodat de verkoop organisatorisch vlot kan verlopen.

  De aankoop verloopt als volgt:
  Koop je singlet/top/T-shirt aan via de webshop https://ac-lyra.myonline.store/  (webshop op naam van AVLL is nog in de maak).

  • Kies eerst het type en klik hierop. Een maat hoef je niet te kiezen, dit kan je kiezen bij afhaling.
  • Voeg toe aan de winkelwagen.
  • Kies voor ‘bestelling afronden’
  • Betaalwijze: kan enkel via Bancontact
  • Verzending: kies ‘Nederlands’
  • Vul je gegevens in (e-mail, factuur- en afleveradres)
  • Klik op bestelling bevestigen. (let op; het kan even duren voor de volgende pagina verschjnt)
  • Betaal met Bancontact.
  • Indien de betaling rond is ontvang je via mail een bevestiging.

  Afhalen kan in het torengebouw aan de piste. Dit kan enkel bij vertoon van de bevestigingsmail (op papier of smartphone; er staat een unieke code op).

  Bij aflevering van een oud singlet/top (meest recente model Lyra of Lierse) verkrijgt de atleet een voucher/consumptiebon van € 12. Dit geldt niet voor de T-shirt voor KAN/BEN.

  Op de volgende momenten is er iemand aanwezig om de kledij af te halen en het oud single/top in te wisselen:
  Let op de T-shirts zijn er pas vanaf 19 oktober.

  • Vrijdag 14 oktober van 19.15 uur – 21 uur 
  • Dinsdag 18 oktober van 18.45 uur – 20.15 uur
  • Woensdag 19 oktober van 19.15 uur – 21 uur 
  • Donderdag 20 oktober van 18.45 uur – 20.15uur
  • Vrijdag 21 oktober van 19.15 uur – 21 uur 
  • Dinsdag 25 oktober van 18.45 uur – 20.15 uur
  • Donderdag 27 oktober van 18.45 uur – 20.15 uur
 • Schrijf Je In Voor Het Nieuwe Atletiekjaar

  Het nieuwe atletiekjaar staat alweer voor de deur en dus is het tijd om opnieuw in te schrijven.
  Dit jaar zal het iets anders zijn omdat we officieel vanaf 16 oktober verder gaan als Atletiekvereniging Lyra-Lierse. Alle info hierover vind je hier: https://www.aclierse.be/samensmelting-ac-lierse-en-ac-lyra/
   
  Inschrijven kan nu enkel digitaal en wel via volgende link.
  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdF8-FaykiQwDT2rdnqyjL4OXW5F1kegepHbDxmvDAD4tMPqQ/viewform

  Als oud AC Lierse-lid kruis je aan dat je een bestaand lid AC Lierse bent, anders kan de inschrijving niet op de juiste manier verwerkt worden.
  Leden vanuit het bestuur, jury of trainer moeten zich ook inschrijven en dienen dit aan te vinken in het formulier. Zij worden dan geregistreerd maar hoeven geen lidgeld te betalen.
  Bij minderjarigen vul je eerst de gegevens van het lid in, in stap twee worden de gegevens van ouder/voogd/….ingevuld.

  Na de administratieve verwerking achter de schermen ontvang je een betaalverzoek om het lidmaatschap in orde te brengen. Doe dit zo snel mogelijk (graag voor 16 oktober) zodat alles tijdig verwerkt kan worden voor het nieuwe jaar. Zeker als je eind oktober- begin november wil deelnemen aan wedstrijden is dit nodig zodat je tijdig je VAL-nummer ontvangt.

  Lidgeld
  Het lidgeld is opgebouwd vanuit een basisbedrag waarop korting kan worden toegekend onder bepaalde voorwaarden (niet voor joggers/recreanten). Deze kortingen verzamel je in het voorafgaande atletiekjaar.  Voor AC Lyra atleten was er hiervoor reeds een registratiesysteem, maar voor AC Lierse atleten niet. We trachten dit achter de schermen op te bouwen. We raden je wel aan om zelf ook een lijstje te maken van alle wedstrijden die je het afgelopen jaar hebt meegedaan of wanneer je hebt geholpen. Alle VAL-wedstrijden (dus indoor & outdoor pistewedstrijden en crossen) maar ook alle stratenlopen tellen hierin mee.
  Basislidgeld

  Type atleetBedrag
  Basislidmaatschap (1e gezinslid)€ 160
  Basislidmaatschap (2e gezinslid)€ 150
  Basislidmaatschap (3e gezinslid)€ 140
  Kangoeroes (2017+2016 – minstens 5 jaar)€ 140
  Jogger (18+ en lopend bij jogbegeleider)€ 80
  G-atleet€ 80

  Kortingen

  Type kortingKortingToepassing bij de jeugd (KAN-MIN)Toepassing v. cadet
  Basislidmaatschap             Zilveren clubhart€ 4025-34 punten bij de sterrenslag of 8-11 meetingsbij 10-14 meetings + hulpbijdragen
  Basislidmaatschap             Gouden clubhart€ 70≥ 35 punten bij de sterrenslag of   ≥ 12 meetingsbij ≥ 15 meetings + hulpbijdragen
  Korting UIT-pas           kansentarief basis€ 30Zie hiertoe de voorwaarden zoals vermeld op https://www.uitpaslier.be/inhoud/uitpas-met-kansentarief. Bemerk hierbij dat het merendeel van de UIT-pas houders geen hebben recht op een korting/verlaagd tarief. De UIT-passen met kansentarief herken je aan het voorlaatste cijfer welke een 1 (één) betreft.
  Korting UIT-pas           kansentarief jogger/g-atleet€ 20

  Het te betalen bedrag wordt automatisch berekend door het clubsecretariaat. Indien je meent dat het meegedeelde bedrag toch niet correct is, mag je hiervoor steeds een mailtje sturen (ken.follens@aclyra.com).
  Wacht niet te lang met inschrijven zodat je verzekeringstechnisch in orde bent en je VAL-nummer indien nodig op tijd kan ontvangen!! Best doe je dit voor eind oktober.

  Clubtenue
  De singletjes en topjes van AV Lyra-Lierse zijn klaar. Vanaf Pupil moet je deze tijdens je wedstrijden dragen. Voor de allerjongsten komt er nog een T-shirt (aan gereduceerde prijs) die zij indien gewenst kunnen dragen.
  Hiervoor zal een webshop worden gemaakt zodat je deze kan aankopen en afhalen aan het clubgebouw. De kostprijs voor singlet en top is 25 euro per stuk. Als je je oude singlet of top binnenbrengt krijg je (bij aankoop van de nieuwe top of singlet) een voucher van 12 euro voor de kantine. Praktische info volgt.

 • Jeugdtrainingen binnen Atletiekvereniging Lyra-Lierse

  Hierbij geven we je alvast wat extra informatie omtrent onze jeugdwerking. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, aarzel dan niet om één van de jeugdtrainers aan te spreken.

  –       Groepsindeling seizoen 2022-2023

  Onze jeugdatleten worden op basis van hun leeftijd ingedeeld in groepen:

  Kangoeroes (vanaf de 5de verjaardag! , geboortejaren 2016, 2017 en 2018) Benjamins (geboortejaren 2014 en 2015)

  Pupillen (geboortejaren 2012 en 2013)

  Miniemen (geboortejaren 2010 en 2011)

  –       Trainingsdagen en trainingsuren

  Huidige leden A.C. Lierse:

  Kangoeroes kunnen dit seizoen nog verder blijven trainen op dinsdag van 19.00u tot 20.00u . Ze kunnen ook een tweede keer komen trainen op vrijdag van 18.30u tot 19.30u. Diegenen die dat wensen kunnen ook kiezen om op woensdag en vrijdag te trainen, telkens van 18.30 tot 19.30u.

  Benjamins kunnen dit seizoen nog verder blijven trainen op dinsdag van 19.00u tot 20.00u . Ze kunnen ook een tweede keer komen trainen op vrijdag van 18.30u tot 20.00u. Diegenen die dat wensen kunnen ook kiezen om op woensdag en vrijdag te trainen, telkens van 18.30 tot 20.00u.

  Pupillen en miniemen kunnen dit jaar nog verder blijven trainen op dinsdag en donderdag van 19.00u tot 20.30u .

  Het is niet verplicht om 2 maal per week te komen trainen, onze jongste atleten slaan regelmatig eens een training over, afhankelijk van vermoeidheid, schoolactiviteiten,…

  We hechten er belang aan dat onze atleten (ZEKER kangoeroes en benjamins en liefst ook pupillen) op de piste worden opgehaald zodat er geen gevaarlijke toestanden ontstaan op de parking en we zeker zijn dat ze niet alleen op de parking staan te wachten. Aan de ingang van de piste is de parkeermogelijkheid eerder beperkt maar langs de kant van de Hoogveldweg (tegenover de brandweer) is er voldoende plaats om je wagen even te parkeren en je kind te komen ophalen.

  Nieuwe atleten:

  Nieuwe atleten trainen bij voorkeur op woensdag en vrijdag, doch kunnen in dit overgangsjaar ook instappen op dinsdag en vrijdag of dinsdag en donderdag. Vanaf seizoen 2023- 2024 trainen alle jeugdatleten op woensdag en vrijdag.

  –       Wedstrijden

  Er is een groot aanbod aan wedstrijden. In de winter ligt de focus voornamelijk op veldlopen, in het zomerseizoen zijn het pistewedstrijden waar verschillende disciplines aan bod komen.

  Zowel voor de winter als voor de zomer stellen we een wedstrijdboekje samen waarin je de prioritaire wedstrijden terugvindt waar de trainers zeker aanwezig zijn om je kind te begeleiden. Deelname aan wedstrijden is niet verplicht maar wel gewenst vb 1 a 2 keer per maand (dit hoeft zeker niet wekelijks te zijn,). Aan wedstrijden die we zelf organiseren en aan wedstrijden van het Antwerps jeugdcriterium ( waar we zelf deel van uitmaken) hebben we uiteraard graag dat zoveel mogelijk atleten deelnemen. We zien het als een vorm van erkentelijkheid naar de trainers toe die vele uren met je kind spenderen om hem/haar iets bij te brengen.

  Om deel te kunnen nemen aan een wedstrijd moet je STEEDS vooraf inschrijven via Atletiek.nu.

  Telkens je kind deelneemt aan een wedstrijd verdient het sterren. Als je een bepaald aantal sterren hebt behaald krijg je korting op je lidgeld voor het volgende jaar. Prioritaire wedstrijden leveren 3 sterren op voor de sterrenslag Deelname aan de natuurlopen leveren 2 sterren op en overige wedstrijden 1 ster. Indien papa of mama of een familielid mee komt helpen op één van onze eigen organisatie krijg je 2 sterren extra. ( 15 sterren verzameld voor 15/3/2023 = naturaprijs, 25 sterren voor 1/10/2023 = 40 euro korting op lidgeld en 35 sterren voor 1/10/2023 = 70 euro korting). Samen met een borstnummer krijgt elke atleet na verwerking van de inschrijving, een sterrenslagkaart waarop de sterren aangeduid worden door een trainer tijdens de wedstrijd of achteraf voor of na de training.

  –       Kledij

  Onze atleten mogen tijdens de trainingen dragen wat ze willen, uiteraard sportieve kledij. Loopschoenen met een goede zool zijn hierbij belangrijk. In de winter, bij 15° of minder, zijn lange mouwen (windstopper) en een lange broek ( eventueel ook handschoenen en een muts) verplicht.

  Naamteken ZEKER de kledij van je kind, het aantal achtergelaten kledingstukken die van niemand blijken te zijn is gigantisch. Is er toch eens iets vergeten vraag dan de volgende keer naar de doos met vergeten/verloren voorwerpen.

  Indien je kind deelneemt aan een wedstrijd is het dragen van een wedstrijdsingletje verplicht. Deze singlets kunnen online besteld en betaald worden en daarna afgehaald worden tijdens de trainingsuren op de piste. (te bevragen in de cafetaria). Er zal een korting voorzien worden voor iedereen die een oud singlet (nieuwste versie) binnenbrengt bij het afhalen van het nieuwe singlet. Dit in de vorm van 6 drankbonnen.

  Tweedehands spikes (10 euro) zijn te koop in de cafetaria.

  Nieuwe clubkledij zal binnenkort verkrijgbaar zijn via Vermarc. Op de website zal hiervoor een link verschijnen.

  Deze kledij kan gepersonaliseerd worden met bedrukking van de naam van je kind. Leuke cadeautip voor kerst, verjaardagen,…

  –          Wat moet je zeker meebrengen naar de training

  Geef je kind een (rug)zakje mee met daarin een regenjas (ook bij regen wordt er verder getraind). Een drankje (bij voorkeur water) voor tijdens de pauze mag ook niet ontbreken. Desgewenst kan er ook een drankje aangeschaft worden in de cafetaria aan democratische prijzen. Een koekje of fruitje voor NA de training wordt door de meesten wel gesmaakt.

  –          Proefles

  Je kind mag drie maal vrijblijvend komen proberen. Indien je kind het super leuk vond en nadien nog verder wil blijven komen trainen vragen we je om in te schrijven (na de 3 proeftrainingen).

  –          Gedragscode en jeugdbeleidsplan

  De uitgebreide gedragscode en ons jeugdbeleidsplan vinden jullie terug op de AV Lyra-Lierse site onder de tab atleten/jeugd. Momenteel nog via de site van AC Lyra.

  –          Inschrijven/ lidgeld

  Inschrijven gebeurd door het online inschrijfformulier in te vullen voor 15/10/2022 of voor nieuwe atleten die in de loop van het jaar inschrijven, zo snel mogelijk na de derde proeftraining. Je vind de link naar dit formulier op onze site, via https://shorturl.at/sJN5 of via onderstaande QR code.

  Als de inschrijving verwerkt is, zal je per mail een uitnodiging krijgen om het lidgeld te betalen. We vragen dat je het lidgeld zo snel mogelijk stort en dit uiterlijk de week na ontvangst van betalingsuitnodiging. Vergeet zeker niet om de gestructureerde mededeling in te vullen bij je overschrijving. Als alle formaliteiten zijn vervuld, ontvang je een borstnummer van de Federatie. Dit krijg je tijdens de training.

  De lidgeld prijzen kan je terug vinden op onze website onder het tabblad ledeninfo – lid worden. Bij meerdere gezinsleden is een korting voorzien. In functie van het aantal wedstrijden waaraan je deelnam het voorbije seizoen krijg je bijkomend korting op het lidgeld.

  –          Communicatie

  Via verschillende kanalen proberen we onze ouders/atleten op de hoogte te brengen van alles wat reilt en zeilt in onze club.

  • Op het infobord aan de ingang van de piste vind je het wedstrijdaanbod voor het komende weekend. Ook speciale activiteiten zoals sinterklaas, carnaval,… worden hierop aangekondigd.
  • Op de site ( binnenkort AV Lyra-Lierse website, momenteel nog websites van AC Lyra en AC Lierse) vind je bij de laatste berichten soms last minute wijzigingen. Vb een last minute afgelasting van de training owv noodweer. Of een vraag tot meebrengen van een slee in de winter of extra T shirt in de zomer (waterspelletjes). Best kijk je dus steeds even naar de site vooraleer je naar de training komt.
  • Wekelijks krijg je een nieuwsbrief in je mailbox met de nieuwsjes van de voorbije week en van de komende week. Ook geplande activiteiten waarvoor je op voorhand dient in te schrijven worden hierin vermeld.
  • Voor speciale activiteiten wordt vaak info gegeven, door de kinderen na de training een briefje mee te geven. – Ook bestaat er een whatsapp groepje van ouders van elke leeftijdsgroep waar je vrijblijvend aan kan worden toegevoegd. Om je te laten toevoegen kan je een berichtje sturen naar Ilse, jeugdcoördinator (0477 66 61 76)

  Het jeugdteam wenst je kind veel sportplezier toe !!

  Save de dates !!!

  • Er wordt een info avond ingericht voor ALLE ouders van de jeugdatleten op vrijdag 07/10/2022 van 18.30u tot 19.30u in de foyer van CC De Mol
  • Op zondag 23/10/2022 is er voor pupillen en miniemen een aflossingsveldloop in Berlare (crosscup relays), wie wenst deel te nemen stuurt een mailtje voor 17/10 naar gery.follens@aclyra.comzodat we ploegen kunnen maken en inschrijven.
  • Op vrijdag 28/10/2022 is het “griezelige” halloweentraining. Iedereen komt verkleed!!!
  • AV Lyra-Lierse sportkamp ( met overnachting ) vanaf 6 jaar van 11 tot 13 november (sporthotel Herentals) Meer info volgt
  • Op zondag 20/11/2022 organiseert onze club een veldloop aan het Fort van Kessel, we rekenen op jullie deelname! Vooraf inschrijven verplicht via atletiek.nu !!!
 • SAMENSMELTING AC LIERSE EN AC LYRA TOT AV LYRA-LIERSE

  Velen hebben de afgelopen weken/maanden mogelijk al wat in de wandelgangen gehoord aangaande een eventuele fusie of samensmelting van AC Lyra en AC Lierse. We begrijpen dat dit heel wat vragen oproept bij jullie.
  Door middel van een FAQ (Frequently Asked Questions) hebben we zoveel mogelijk vragen beantwoord. Deze kunnen jullie terugvinden via https://www.aclierse.be/samensmelting-ac-lierse-en-ac-lyra/
  Informatie over het hoe en waarom, de naam, het lidmaatschap en lidgeld kunnen jullie hierin terugvinden.

 • AAS-criterium Lier Finale

  Op 17 september 2022 vindt de finale van het AAS-criterium plaats op de piste in Lier (Netestadion). De eerste proeven starten om 13u, om af te ronden om 17u. Gelieve dus ruim op voorhand aanwezig te zijn zodat het schema aangehouden kan worden.

  Inschrijven (vooraf, verplicht) en het volledige tijdschema raadplegen kan hier: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/37582/

  Wij zorgen voor de nodige drank en versnaperingen.

  Praktisch

  Het inschrijvingsgeld bedraagt 4 euro, ongeacht het aantal nummers waaraan je deelneemt en is gratis voor leden.

  Publiek is van harte welkom. De inkom voor hen is gratis.

  Parkeren

  Gelieve zoveel mogelijk met de fiets naar de meeting te komen, parkeren kan dan vlakbij de ingang. Met de wagen kan er geparkeerd worden op een gedeelte van de parking De Mol ofwel aan de ring van Lier, beide op wandelafstand van de piste.

 • BvV Cad/Sch 2022

  Cadetten en Scholieren, bedankt voor jullie prestaties en inzet op de Beker van Vlaanderen! ☺️ Hier kunnen jullie de foto’s herbekijken: https://photos.google.com/share/AF1QipP_TfCi9w3HX5i0qYPPBlpW1smIUKrSzIdPRsKuBUqJQ-NS62Ea8IjsHff-claa2A?pli=1&key=U2FFYkxQVmdIQ3JHbTV5Z0RNYjRVRnBtWGZ4UnJn