Hierbij geven we je alvast wat extra informatie omtrent onze jeugdwerking. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, aarzel dan niet om één van de jeugdtrainers aan te spreken.

–       Groepsindeling seizoen 2022-2023

Onze jeugdatleten worden op basis van hun leeftijd ingedeeld in groepen:

Kangoeroes (vanaf de 5de verjaardag! , geboortejaren 2016, 2017 en 2018) Benjamins (geboortejaren 2014 en 2015)

Pupillen (geboortejaren 2012 en 2013)

Miniemen (geboortejaren 2010 en 2011)

–       Trainingsdagen en trainingsuren

Huidige leden A.C. Lierse:

Kangoeroes kunnen dit seizoen nog verder blijven trainen op dinsdag van 19.00u tot 20.00u . Ze kunnen ook een tweede keer komen trainen op vrijdag van 18.30u tot 19.30u. Diegenen die dat wensen kunnen ook kiezen om op woensdag en vrijdag te trainen, telkens van 18.30 tot 19.30u.

Benjamins kunnen dit seizoen nog verder blijven trainen op dinsdag van 19.00u tot 20.00u . Ze kunnen ook een tweede keer komen trainen op vrijdag van 18.30u tot 20.00u. Diegenen die dat wensen kunnen ook kiezen om op woensdag en vrijdag te trainen, telkens van 18.30 tot 20.00u.

Pupillen en miniemen kunnen dit jaar nog verder blijven trainen op dinsdag en donderdag van 19.00u tot 20.30u .

Het is niet verplicht om 2 maal per week te komen trainen, onze jongste atleten slaan regelmatig eens een training over, afhankelijk van vermoeidheid, schoolactiviteiten,…

We hechten er belang aan dat onze atleten (ZEKER kangoeroes en benjamins en liefst ook pupillen) op de piste worden opgehaald zodat er geen gevaarlijke toestanden ontstaan op de parking en we zeker zijn dat ze niet alleen op de parking staan te wachten. Aan de ingang van de piste is de parkeermogelijkheid eerder beperkt maar langs de kant van de Hoogveldweg (tegenover de brandweer) is er voldoende plaats om je wagen even te parkeren en je kind te komen ophalen.

Nieuwe atleten:

Nieuwe atleten trainen bij voorkeur op woensdag en vrijdag, doch kunnen in dit overgangsjaar ook instappen op dinsdag en vrijdag of dinsdag en donderdag. Vanaf seizoen 2023- 2024 trainen alle jeugdatleten op woensdag en vrijdag.

–       Wedstrijden

Er is een groot aanbod aan wedstrijden. In de winter ligt de focus voornamelijk op veldlopen, in het zomerseizoen zijn het pistewedstrijden waar verschillende disciplines aan bod komen.

Zowel voor de winter als voor de zomer stellen we een wedstrijdboekje samen waarin je de prioritaire wedstrijden terugvindt waar de trainers zeker aanwezig zijn om je kind te begeleiden. Deelname aan wedstrijden is niet verplicht maar wel gewenst vb 1 a 2 keer per maand (dit hoeft zeker niet wekelijks te zijn,). Aan wedstrijden die we zelf organiseren en aan wedstrijden van het Antwerps jeugdcriterium ( waar we zelf deel van uitmaken) hebben we uiteraard graag dat zoveel mogelijk atleten deelnemen. We zien het als een vorm van erkentelijkheid naar de trainers toe die vele uren met je kind spenderen om hem/haar iets bij te brengen.

Om deel te kunnen nemen aan een wedstrijd moet je STEEDS vooraf inschrijven via Atletiek.nu.

Telkens je kind deelneemt aan een wedstrijd verdient het sterren. Als je een bepaald aantal sterren hebt behaald krijg je korting op je lidgeld voor het volgende jaar. Prioritaire wedstrijden leveren 3 sterren op voor de sterrenslag Deelname aan de natuurlopen leveren 2 sterren op en overige wedstrijden 1 ster. Indien papa of mama of een familielid mee komt helpen op één van onze eigen organisatie krijg je 2 sterren extra. ( 15 sterren verzameld voor 15/3/2023 = naturaprijs, 25 sterren voor 1/10/2023 = 40 euro korting op lidgeld en 35 sterren voor 1/10/2023 = 70 euro korting). Samen met een borstnummer krijgt elke atleet na verwerking van de inschrijving, een sterrenslagkaart waarop de sterren aangeduid worden door een trainer tijdens de wedstrijd of achteraf voor of na de training.

–       Kledij

Onze atleten mogen tijdens de trainingen dragen wat ze willen, uiteraard sportieve kledij. Loopschoenen met een goede zool zijn hierbij belangrijk. In de winter, bij 15° of minder, zijn lange mouwen (windstopper) en een lange broek ( eventueel ook handschoenen en een muts) verplicht.

Naamteken ZEKER de kledij van je kind, het aantal achtergelaten kledingstukken die van niemand blijken te zijn is gigantisch. Is er toch eens iets vergeten vraag dan de volgende keer naar de doos met vergeten/verloren voorwerpen.

Indien je kind deelneemt aan een wedstrijd is het dragen van een wedstrijdsingletje verplicht. Deze singlets kunnen online besteld en betaald worden en daarna afgehaald worden tijdens de trainingsuren op de piste. (te bevragen in de cafetaria). Er zal een korting voorzien worden voor iedereen die een oud singlet (nieuwste versie) binnenbrengt bij het afhalen van het nieuwe singlet. Dit in de vorm van 6 drankbonnen.

Tweedehands spikes (10 euro) zijn te koop in de cafetaria.

Nieuwe clubkledij zal binnenkort verkrijgbaar zijn via Vermarc. Op de website zal hiervoor een link verschijnen.

Deze kledij kan gepersonaliseerd worden met bedrukking van de naam van je kind. Leuke cadeautip voor kerst, verjaardagen,…

–          Wat moet je zeker meebrengen naar de training

Geef je kind een (rug)zakje mee met daarin een regenjas (ook bij regen wordt er verder getraind). Een drankje (bij voorkeur water) voor tijdens de pauze mag ook niet ontbreken. Desgewenst kan er ook een drankje aangeschaft worden in de cafetaria aan democratische prijzen. Een koekje of fruitje voor NA de training wordt door de meesten wel gesmaakt.

–          Proefles

Je kind mag drie maal vrijblijvend komen proberen. Indien je kind het super leuk vond en nadien nog verder wil blijven komen trainen vragen we je om in te schrijven (na de 3 proeftrainingen).

–          Gedragscode en jeugdbeleidsplan

De uitgebreide gedragscode en ons jeugdbeleidsplan vinden jullie terug op de AV Lyra-Lierse site onder de tab atleten/jeugd. Momenteel nog via de site van AC Lyra.

–          Inschrijven/ lidgeld

Inschrijven gebeurd door het online inschrijfformulier in te vullen voor 15/10/2022 of voor nieuwe atleten die in de loop van het jaar inschrijven, zo snel mogelijk na de derde proeftraining. Je vind de link naar dit formulier op onze site, via https://shorturl.at/sJN5 of via onderstaande QR code.

Als de inschrijving verwerkt is, zal je per mail een uitnodiging krijgen om het lidgeld te betalen. We vragen dat je het lidgeld zo snel mogelijk stort en dit uiterlijk de week na ontvangst van betalingsuitnodiging. Vergeet zeker niet om de gestructureerde mededeling in te vullen bij je overschrijving. Als alle formaliteiten zijn vervuld, ontvang je een borstnummer van de Federatie. Dit krijg je tijdens de training.

De lidgeld prijzen kan je terug vinden op onze website onder het tabblad ledeninfo – lid worden. Bij meerdere gezinsleden is een korting voorzien. In functie van het aantal wedstrijden waaraan je deelnam het voorbije seizoen krijg je bijkomend korting op het lidgeld.

–          Communicatie

Via verschillende kanalen proberen we onze ouders/atleten op de hoogte te brengen van alles wat reilt en zeilt in onze club.

  • Op het infobord aan de ingang van de piste vind je het wedstrijdaanbod voor het komende weekend. Ook speciale activiteiten zoals sinterklaas, carnaval,… worden hierop aangekondigd.
  • Op de site ( binnenkort AV Lyra-Lierse website, momenteel nog websites van AC Lyra en AC Lierse) vind je bij de laatste berichten soms last minute wijzigingen. Vb een last minute afgelasting van de training owv noodweer. Of een vraag tot meebrengen van een slee in de winter of extra T shirt in de zomer (waterspelletjes). Best kijk je dus steeds even naar de site vooraleer je naar de training komt.
  • Wekelijks krijg je een nieuwsbrief in je mailbox met de nieuwsjes van de voorbije week en van de komende week. Ook geplande activiteiten waarvoor je op voorhand dient in te schrijven worden hierin vermeld.
  • Voor speciale activiteiten wordt vaak info gegeven, door de kinderen na de training een briefje mee te geven. – Ook bestaat er een whatsapp groepje van ouders van elke leeftijdsgroep waar je vrijblijvend aan kan worden toegevoegd. Om je te laten toevoegen kan je een berichtje sturen naar Ilse, jeugdcoördinator (0477 66 61 76)

Het jeugdteam wenst je kind veel sportplezier toe !!

Save de dates !!!

  • Er wordt een info avond ingericht voor ALLE ouders van de jeugdatleten op vrijdag 07/10/2022 van 18.30u tot 19.30u in de foyer van CC De Mol
  • Op zondag 23/10/2022 is er voor pupillen en miniemen een aflossingsveldloop in Berlare (crosscup relays), wie wenst deel te nemen stuurt een mailtje voor 17/10 naar gery.follens@aclyra.comzodat we ploegen kunnen maken en inschrijven.
  • Op vrijdag 28/10/2022 is het “griezelige” halloweentraining. Iedereen komt verkleed!!!
  • AV Lyra-Lierse sportkamp ( met overnachting ) vanaf 6 jaar van 11 tot 13 november (sporthotel Herentals) Meer info volgt
  • Op zondag 20/11/2022 organiseert onze club een veldloop aan het Fort van Kessel, we rekenen op jullie deelname! Vooraf inschrijven verplicht via atletiek.nu !!!