AC Lyra organiseert op zaterdag 24 juli een Corona proof meeting in het Netestadion. Hierbij belangrijke informatie voor onze ingeschreven atleten en alle trainers en toeschouwers.

Allereert en allerbelangrijkst is jullie burgerzin en gezond verstand! Bovendien is gebruik van een mondmasker (zie verder) primordiaal.
Om op een veilige manier onze competitie te kunnen organiseren, is het noodzakelijk dat je onderstaande regels strikt opvolgt :

 • • Blijf thuis indien je je ziek, koortsig of verkouden voelt.
  • De hygiëneregels zijn essentieel. Was of ontsmet regelmatig je handen, vermijd contact met je gezicht. Er zijn verschillende hygiënesets in het stadion aanwezig.
  • De ingang van de piste bevindt zich uitzonderlijk aan het torengebouw, de uitgang en de looplijn naar de toiletten/douches (in CC De Mol) bevindt zich aan de parking CC De Mol (normale ingang van de piste).
  • Volg zoveel mogelijk de aangeduide looplijnen als toeschouwer.
  • Bij aankomst dien je je als trainer/toeschouwer te registreren – briefje met gegevens aanvullen met uur van aankomst. (Atleten hebben zich reeds geregistreerd met de voorinschrijvingen) Bij het verlaten van de meeting noteer je ook het uur van vertrek en deponeer je dit document in de voorziene urne aan de uitgang. Deze gegevens kunnen opgevraagd worden door het Contact-tracing center in geval van een positieve Covid-besmetting tijdens de wedstrijd en worden na 30 dagen vernietigd.
  • Voor de trainers worden er specifieke afgescheiden coachzones voorzien aan de standen van de kampnummers. We vragen dat er slechts 1 trainer per club achter de nadarhekkens aan de stand plaatsneemt. Dragen van mondmasker is hier verplicht.
  • Het dragen van een mondmasker is een manier om de mensen rondom jou te beschermen, uit solidariteit en beleefdheid vragen we dat je dit zoveel mogelijk aandoet. Zeker bij elke verplaatsing, het aanschuiven en het betreden van indoor-accommodatie (kantine/ toiletten/aanschuiven chalet-versnaperingen…) is dit verplicht !!! Atleten (+12j) die zich mengen onder het publiek na of voor hun wedstrijd vallen ook onder deze regelgeving.
  • Voor de kantine (dranken) en eetchalet (hotdogs/hamburgers) wordt zelfbediening toegepast. Wel moet je steeds eerst afrekenen aan de kassa in de kantine (looplijn – ingang via overkapping en uitgang via schuifdeur kant piste) en met je bonnetje het bestelde afhalen aan de toog of de chalet (bij de uitgang). De social distancing is aangeduid voor beide locaties. We voorzien enkel zitplaatsen outdoor voor verbruik onder de overkapping.
  • Blijf zoveel mogelijk in de buitenlucht, hier kan een virus zich moeilijker verspreiden. In gesloten ruimtes moet je 1,5m afstand houden en een mondmasker dragen.
  • Hou zoveel mogelijk afstand van anderen. Gebruik je gezond verstand en vermijd plaatsen waar het druk is.
  • Voorzie je als supporter/trainer/atleet zelf van een stoeltje zodat je comfortabel de wedstrijden kan volgen.
  • Zit of sta stil rond de piste, leun niet op de balustrade en verplaats je enkel om naar het toilet te gaan of eten/drinken te kopen. Hou daarbij rekening met de looplijnen en éénrichtingsverkeer.
  We raden expliciet af om buiten de gezinsbubbel interacties langer dan 15 minuten en/of in grote groep te houden.
  Raadpleeg de website van de organisator voor de specifieke richtlijnen voor, tijdens en na de wedstrijd.
  Tijdens de wedstrijd zijn er geen specifieke corona-regels van toepassing bovenop de wedstrijdreglementen, maar voor en na de wedstrijd val je als atleet onder de regels voor het publiek.

De organisator en de scheidsrechter hebben het recht je de toegang tot het stadion of de wedstrijd te verbieden indien je bovenstaande regels niet respecteert.

Geniet van het evenement en zorg er met z’n allen voor dat er dit jaar nog meer wedstrijden kunnen/mogen georganiseerd worden.